Igrokaz “Čudotvorna slika”

Devetu godinu zaredom, 13. srpnja u sklopu Kaštelanskog kulturnog i zabavnog ljeta naši najmlađi članovi sa svojim voditeljicama predstavili su se najmlađoj publici u gomiličkom Kaštilcu. Ovogodišnja večer dječjih igrokaza bila je drugačija po tome što se u njihov rad uključio i naš poznati glumac Robert Kurbaša. Neka od svojih iskustava i znanja pokušao je prenijeti djeci i voditeljicama, naglašavajući pritom kako je bitno da djeca razbiju tremu, da se oslobode i nauče komunicirati s drugim ljudima, javno komunicirati.

Ove godine po prvi puta kao podlogu za rad odabrali smo povijesnu temu. Igrokaz s kojim su se naši najmlađi članovi predstavili publici nosi naziv „Čudotvorna slika“. Tema igrokaza usko se veže uz naše mjesto, Kaštel Gomilicu, a radi se o čudesnom prestanku kuge nakon što je fra Fulgencije Carev svojim Gomiličanima poslao sliku Gospe od Milosti. U znak zahvalnosti Gomiličani 1878. godine započinju izgradnju crkvice na lokalitetu Mila gora uz svesrdnu moralnu i financijsku pomoć samog fra Fulgencija. Zajedno sa zvonom i slikom, crkvica biva posvećena i blagoslovljena 1883. godine u prisustvu tadašnjeg župnika, don Duje Delina,  u kojoj i dan danas petog dana mjeseca kolovoza mještani slave spomen na dobrotu Zaštitnice Hrvata, Gospe od Milosti.

Nakon dvaju nastupa pred publikom u Kaštel Gomilici, ovog vikenda pred nama ja nastup u Kaštel Lukšiću u sklopu 7.Dana Kaštelanskog kazališta.

Ovim putem pozivamo vas da dođite svi i podržite rad vaših najmlađih sumještana, u nedjelju 10.7. s početkom u 17h u Kaštel Lukšiću.