Kaštelanska delegacija boravila u Bardejovu i Pszczyni

POSJET GRADOVIMA PRIJATELJIMA
Ovog tjedna delegacija Grada Kaštela bila je u posjetu gradu – prijatelju Bardejovu u Slovačkoj, gdje su se održavali Dani Bardejova te najveći sajam u toj državi, kao i u posjetu još jednom prijateljskom gradu, Pszczyni u Poljskoj, koji je slavio Dan grada.

Kaštelansku delegaciju u Slovačkoj su činili gradonačelnik Denis Ivanović i dogradonačelnik Grgica Benutić te Marijana Vulas i Meri Škopljanac Gagić iz gradskog Odbora za međugradsku suradnju. S njima su u Bardejovu bili i članovi klape Sveti Jeronim i njihov voditelj Mirko Radan.

Klapa Sveti Jeronim ovom je prigodom nastupila u programu 668. povijesnog i 48. modernog Bardejovskog jarmoka, odnosno najvećeg i najstarijeg sajma u Slovačkoj na kojem se okupe izlagači iz cijele države, a redovno ga posjećuju i predstavnici slovačkog državnog vrha.
U Bardejovu je kaštelansku delegaciju ugostio gradonačelnik Boris Hanuščak sa suradnicima, a na svečanom prijemu sudionici su imali prigodu pogledati kratki promotivni film o Kaštelima, koji je premijerno prikazan u ožujku u povodu Dana grada Kaštela.

Nakon posjeta Slovačkoj gradonačelnik Ivanović i zamjenik Benutić, zbog poslovnih obveza vratili su se u Kaštela, a Vulas, Škopljanac Gagić te klapa Sveti Jeronim otputovali su u poljski grad Pszczynu, kako bi ovom gradu – prijatelju čestitali rođendan.
Klapa Sveti Jeronim ovom je prilikom dala svoj obol programu otvaranja trodnevne manifestacije proslave Dana grada.

Kaštelanska delegacija boravak u Poljskoj iskoristila je i za posjet nekadašnjem koncentracijskom logoru Auschwitz, čime su se simbolično pridružili obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima.

Tekst i slike preuzeti s http://www.kastela.org/novosti/aktualnosti/41764-kastelanska-delegacija-boravila-u-bardejovu-i-pszczyni

Be the first to comment

Leave a Reply