Taksisti donirali 30 tisuća kuna za nabavku vozila udruzi sveti Jeronim

Zračna luka u Resniku ovog petka bila je mjesto susreta kaštelanskih taksista i predstavnika udruge Sveti Jeronim, a razlog je bio donacija taksista kojom žele pomoći ovoj kaštelanskoj humanitarnoj udruzi u nabavci novog vozila.

– Kada smo vidjeli vijest da je prije nekoliko dana uništena vatrogasna cisterna, kojom se dio naših sugrađana opskrbljuje pitkom vodom, došli smo na ideju da između sebe prikupimo nešto novca te ga doniramo vatrogascima za pomoć u nabavci nove cisterne. Međutim, kako smo informirani, sredstva za novu cisternu osigurana su u Gradu Kaštela, Županiji i na državnoj razini te će taj problem uskoro biti riješen. Kako smo novac, odnosno 30 tisuća kuna, već prikupili, željeli smo ga namijeniti u neku drugu svrhu i saznali smo da udruga Sveti Jeronim ima potrebu nabaviti novo vozilo, zbog dotrajalosti vozila kojim se sada služe.
Kako svi znamo, oni skrbe o 80-ak starijih i nemoćnih, za čiji prijevoz im je nužno kvalitetno i sigurno vozilo, a za svoj humanitarni rad do sada su dobili nekoliko priznanja i nagrada kako u gradu tako i u državi. Nismo se puno mislili i odlučili smo, kako oni rade za druge i mi za njih učiniti nešto – kazao je na uručenju donacije predstavnik kaštelanskih taksista u Zračnoj luci Martin Mustapić.

U donaciji je sudjelovalo stotinjak taksista, od kojih nam je dio kazao da će, ako bude potrebe i za neku drugu svrhu ponovno prikupiti novac, jer ustvrdili su, građani Kaštela njihovi su sugrađani i svi zajedno čine ovaj grad velikim.

– Zahvaljujem taksistima na donaciji koja će nam olakšati nabavku novog vozila jer od dva automobila u našem voznom parku, koja nam služe za posjete starima i nemoćnima, njima ih prevozimo na liječničke preglede i slično, jedan ima četvrt stoljeća i njegovo funkcioniranje iz dana u dan je upitno. Ostatak sredstava za novo vozilo osigurat ćemo preko sponzora, a dio sredstva osigurat će nam i Grad Kaštela – kazao je predsjednik udruge Sveti Jeronim Srećko Radan.

Kaštelanski taksisti, koji su posljednjih dana spominjani u negativnom kontekstu, pri čemu se često naglašavaju pojedini sukobi među njima samima, ovog su puta pokazali da mogu djelovati kao jedan, a kako su najavili bit će spremni pomoći i drugim sugrađanima kojima pomoć bude trebala.

 

Članak preuzet s Portala grada Kaštela

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply