2017.

06.siječnja, tradicionalni božićni koncert na blagdan Tri Kralja. Uz organizatora klapu Sv. Jeronim sudjelovali su i klapa Podvorje iz Kaštel Sućurca, klapa Kurjože iz Podstrane, župni, dječji i zbor mladih župe sv. Jeronima

11. veljače, obilježili smo Valentinovo u našem Dnevnom boravku za osobe treće životne dobi i to prigodnom radionicom izrade ruža od krep papira

19.veljače,  naši najmlađi članovi su sudjelovali na Kambelovskom krnjevalu

20.veljače, organizirali smo besplatno mjerenje tlaka za naše korisnike i sve naše sugrađane

ožujak,  uključili smo se u projekt Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova.”

30.ožujak,  korisnice našeg Dnevnog boravka za starije osobe su dolazak proljeća obilježile u Gradskoj knjižnici u Kaštel Gomilici. 

2. travanj, u suradnji s Gradskom knjižnicom Kaštela obilježen je Međunarodni dan dječje knjige. Prigodnom čitalačko – likovnom radionicom cilj nam je bio potaknuti djecu na čitanje i kako bi tu naviku održali kroz život.

13. svibanj,  sudjelovali smo na najposjećenijoj kaštelanskoj gastro manifestaciji “Fešta o boba”

16. svibanj,organizirali smo okrugli stol u Kaštel Gomilici s temom “Beskućnice i žene u riziku od beskućništva. Cilj okruglog stola bio je upoznati javnost i lokalno stanovništvo o potrebama i brizi žena koje se nalaze u riziku od beskućništva te samih beskućnica koje se nalaze u prihvatilištima.

svibanj lipanj , organizirali smo dva izleta za naše korisnike Dnevnog boravka, u Međugorje (svibanj) i u Benkovac i Nin (lipanj)

14. lipnja, u prostoru Gradske knjižnice Kaštel Gomilica održana je izložba korisnika Dnevnog boravka pod nazivom “i ti imaš komadić špage”

srpanj, predstavnici Udruge sv. Jeronim zajedno s korisnicima posjetili su Udrugu Imotsko srce. Kroz ugodno druženje predstavili su svoj rad i razmijenili iskustva, a krajem lipnja korisnici su, zajedno s partnerskom Udrugom „Lažani“ iz Kaštel Kambelovca, imali priliku obići neke od splitskih muzeja.

13. srpanj, u sklopu organiziranih večeri dječjih igrokaza “Igrokaz za igrokazom ide”, koje organiziramo u suradnji s prijateljskim nam KUD-om “Karol Wojtila”  sudjelovali smo s predstavom “Čudotvorna slika”. Priča iz razdoblja 1878. godine čija je radnja smještena u Kaštel Gomilici, a govori o čudotvornom ozdravljenju od kuge i kako je zapravo krenulo štovanje Gospe od Milosti. U predstavi gostuje naš proslavljeni glumac Ante Kurbaša.

23. srpanj, održane su 19. Večeri dalmatinske pisme pokraj crkve sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu, na kojima je sudjelovala je i klapa Sveti Jeronim sa svojom pjesmom “Zapovid”

14. kolovoza, organizirali smo koncert klasične glazbe, na kojem su glazbu intepretirali Antigoni Tsalla, Laura Vadjan i naš gomiličan Mislav Režić. Ova divna večer se odvila u obnovljenoj staroj crkvi Sv. Jeronima

23. studeni, u prostorima Gradske knjižnice u Kaštel Gomilici otvorena je izložba „Život je mozaik“ starijih osoba iz kreativne radionice naše Udruge, a sve uz pomoć voditeljice Dnevnog boravka Nade Brnas i volontera Dražena Hržića.

4. prosinac, i Božićnom gradu na Brce u Kaštel Starom najmlađi članovi naše udruge uprozorili su stari običaj sadnje pšenice

26. prosinac, Gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojim suradnicama, zamjenicom Jadrankom Matok Bosančić i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opće poslove Sandrom Zokić, posjetio je Dnevni boravak za starije osobe pri našoj udruzi. Predstavnike Grada dočekali su djelatnici udruge, volonteri i korisnici, a gradonačelnik je nakon ugodnog druženja i razgovora sa starijim osobama, predao bon u vrijednosti od 5 tisuća kuna predsjedniku udruge, Srećku Radanu

Kao udruga, tokom ove 2017. godine, pokrenuli smo humanitarne akcije za pomoć oboljelom Ivanu Maglici, Ivani Boras i Toniju Jankoviću kao i pomoć hrvatskom branitelju Vidu Šariću.