2016.

6. siječnja održan je tradicionalni koncert klape Sv. Jeronim u crkvi Sv. Jeronima u Kaštel Gomilici.

24. siječnja djeca iz udruge su sudjelovala u povorki maškara u K. Kambelovcu sa točkom Štrumfovi.

27. siječnja klapa je nastupala na serijalu „Lijepom našom“.

4. ožujka klape sv. Jeronim je nastupala u kino dvorani sv. Juraj, povodom centralne proslave dana grada Kaštela.

4.-6. ožujka udruga je sudjelovala na susretu Hrvatske mreže za beskućnike na Sljemenu.

19. travnja udruga je organizirala predavanje pod nazivom „Kardiovaskularni rizici i bolesti“, u prostorima za dnevne aktivnosti starijih osoba udruge, u Kaštel Gomilici.

21. travnja djeca iz udruge su bila na proslavi rođendana udruge Sindrom Down 21.

13. svibnja udruga je sudjelovala na 11. Fešti o’boba u Kaštel Kambelovcu te je imala najbolje jelo (dobitnici nagrade Grand prix Fešte o’boba).

30. svibnja udruga je organizirala okrugli stol i edukaciju pod nazivom „Kako poboljšati rad s beskućnicima“, u sklopu trogodišnjeg programa „Edukacijom do reintegracije“.

10. srpnja ispred crkve Svetog Jeronima u Kaštel Gomilici je održana manifestacija dječjeg stvaralaštva „Igrokaz za igrokazom ide“ u kojoj su sudjelovala i djeca iz udruge Sv. Jeronim. Djeca su nastupila s igrokazom „Crveni kišobran“.

24. srpnja klape Sv. Jeronim je nastupala na manifestaciji „Večeri dalmatinske pisme“.

25. srpnja klape Sv. Jeronim nastupala je na otvorenju izložbe i promociji četvrte zbirke poezije Dinka Bekavca.

kolovozu su djeca iz udruge išla na izlet u Solaris pokraj Šibenika.

30. kolovoza udruga je sudjelovala na gastronomsko- zabavnoj večeri „Festivalu plesa i spize“. 

9. rujna do sredine studenog, udruga je organizirala sedmu veliku humanitarnu akciju, za obitelj Tuzlak iz Kaštel Starog. 

24. rujna klapa Sv. Jeronim drugi put je nastupila, s trima pjesmama,  na manifestaciji “Lepeničke jeseni 2016” koja je održana u subotu 24. rujna u Osnovnoj školi Lepenica u Kiseljaku. 

30. rujna je naša udruga u suradnji s Udrugom umirovljenika Lažani iz Kaštel Kambelovca organizirala večeru u restoranu „Stari dvor“ u Kaštel Starom, a povod je bio obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada.

1. listopada smo Međunarodni dan starijih osoba obilježili prigodnom zajedničkom radionicom djece iz naše udruge i naših korisnika i sugrađana treće životne dobi.

3. listopada smo organizirali izložbu fotografija pod nazivom „Kaštela moje mladosti“, u dvorcu Vitturi, povod je također obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba.

16. listopada udruga je sudjelovala na sajmu plodova zemlje „Jesen u Kaštelima 2016.“ te tako obilježila Dane kruha. Već 20 godina se obilježava ova centralna manifestacija Dana kruha i zahvalnosti plodova zemlje. Sudjelovala su naša djeca iz udruge.

19. listopada beskućnici i članovi udruge uredili su okoliš ispred Doma zdravlja u Kaštel Gomilici.

U utorak, 15. studenog održan je okrugli stol u Kaštel Gomilici na temu „Život u riziku od siromaštva“ u organizaciji Udruge sv. Jeronim, u sklopu trogodišnjeg programa „Edukacijom do reintegracije“, za korisnike prihvatilišta za beskućnike i osobe kojima prijeti rizik od beskućništva.

18. prosinca, četvrta nedjelja došašća bila je u znaku Božićnog igrokaza “Rođenje Spasitelja” u kojem su najmlađi članovi naše udruge publici predstavili dio svojih aktivnosti.