Dnevni boravak za osobe treće životne dobi

Udruga Sv. Jeronim od 2010. godine provodi program “Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama” Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na taj se način razvijanjem pozitivnih stavova u društvu prema starijim osobama želi postići sprječavanje njihove socijalne izoliranosti kao i integriranje i aktivno sudjelovanje starijih osoba u životu uže društvene zajednice.

Uz mlade starenje je lakše (Dnevni boravak) je program prvenstveno namijenjen osobama treće životne dobi, kojima se pružaju aktivnosti radi unapređenja kvalitete života. Tako korisnici Dnevnog boravaka u suradnji s našim partnerima, udrugom Lažani, Informatičkom udrugom Kaštela i udrugom BB sport, mogu izabrati:

  • Edukacijske i informatičke
  • Kreativne i kulinarske
  • Kulturne
  • Zabavno društvene
  • Sportsko rekreativne i
  • Humanitarne aktivnosti.

 

U prostoru za aktivnosti, starije osobe mogu provoditi svoje slobodno vrijeme, međusobno razgovarati, razmjenjivati informacije, osobna iskustva, dnevna i druga događanja.

Usluge se provode prema tjednom rasporedu za svaku grupu aktivnosti, i to svaki radni dan od ponedjeljka do petka u jutarnjim satima, dok će se neke aktivnosti održavati u poslijepodnevnim ili večernjim satima (večeri poezije, plesne večeri, obilježavanje prigodnih blagdana, koncerti, kino, kazalište) te ponekad i u dane vikenda (izleti, obilježavanje prigodnih datuma, blagdana, kulturnih događanja) – sve u dogovoru sa korisnicima. Također su korisnicima dostupne dnevne tiskovine, korištenje televizora, videa te različite zabavne i društvene igre.

Trenutno brojimo oko 70-tak osoba starijih od 60 godina.

Voditeljica: Nada Brnas

Dnevni boravak za osobe treće životne dobi nalazi na adresi: Branimirova 23 Kaštel Gomilica (tel: 095 2225 455)