2020.

6.prosinca, i ove godine na blagdan Sveta tri kralja, udruga sv. Jeronim organizirala je božićni koncert koji je održan u župnoj crkvi Sv. Jeronima u Kaštel Gomilici. Uz domaćine mušku klapu sv. Jeronim nastupali su i veliki župni zbor, zbor mladih i naše drage gošće ženska klapa Kurjože iz Podstrane.

  

2.travnja, Unatoč situaciji vezanoj za koronavirus zbog koje su zatvorene odgojno-obrazovne ustanove, tradicionalna humanitarna akcija pod nazivom „I njima je Uskrs“, ipak je pokrenuta na području Kaštelai trajat će do 09. travnja. u organizaciji udruge Sveti Jeronim iz Kaštel Gomilice. Za razliku od prijašnjih, akcija se ove godine, umjesto u školama i vrtićma organizirala u sedam velikih trgovina Ribole i to u Kaštel Sućurcu, Kaštel Gomilici, Kaštel Kambelovcu, Kaštel Lukšiću, Kaštel Starom i Novom te u Radunu i Rudinama, i to na način da će u navedenim trgovinama u blizini blagajni biti postavljena kolica i košare s plakatima akcije u koje možete ostaviti vašu donaciju.

15.srpnja, Koncertom Hrvatskog gitarskog kvarteta u utorak je u staroj crkvi u Kaštel Gomilici otvoreno  treće izdanje festivala komorne glazbe Glazbene večeri kod Sv. Jeronima. Festival se održava u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta u organizaciji Udruge sveti Jeronim, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Grada Kaštela i Turističke zajednice Kaštela te uz umjetničko ravnanje Mislava Režića.

  

21.srpnja, Druga večer ovogodišnjeg festivala ”Glazbene večeri kod Svetog Jeronima”, održala se ovog ponedjeljka u staroj crkvici Svetog Jeronima i protekla je uz zvuke dvaju glazbenih virtuoza Gordana Tudora na saksofonu i  Mislava Režića na gitari. Publika je imala priliku čuti praizvedbu djela pisanog za ovaj festival, kao i premijerne izvedbe ranijih skladbi, ali u ovom slučaju prilagođenih za saksofon i gitaru.

  

23.srpnja, Zajednički projekt “Aktivna i kreativna starost” financiran bespovratnim sredstvima ESF u okviru poziva Pridruži se – Aktivni u mirovini, počeo je s provedbom u partnerstvu Udruge “MI”- Split kao nositelja te udruga Sveti Jeronim i Udruga maslinara Mastrinka iz Kaštela, Udruge Vita plus iz Splita, Gradskog društva Crvenog križa Solin te Gradova Splita, Kaštela i Solina. 

  

13.kolovoza, Festival „Glazbene večeri kod sv. Jeronima“ koji se već nekoliko godina u ljetnom periodu održava u Kaštel Gomilici, sinoć je ugostio ugledne glazbenike  Lauru Vajdon i Pavla Mašića. Zajedno su u župnoj crkvi održali pamtljiv koncert klasične glazbe koji je ujedno bio i završni koncert ovogodišnjeg festivala.

  

 

8.rujna, uz sve epidemiloške mjere i dalje nastavljamo s kreativnim radionicama, utorkom od 10 sati u prostorijama Dnevnog boravka za starije osobe.

   

30.rujna, slavimo blagdan sv. Jeronima zaštitnika Dalmacije a ujedno i naše župe. U čast sv. Jeronima i proslave 1600. obljetnice smrti održana je sv. misa i procesija te su članovi Udruge sv. Jeronim ponosno nosili kip svog zaštitnika.

  

1.listopada, Sretan Međunarodni dan starijih osoba, želimo im najviše zdravlja!

 

6.listopada, Posjetili smo ovih dana naše korisnice. Ako ih noge malo teže služe, zato ruke zlata vrijede! Želimo im i u devetom desetljeću samo zdravlja i mira!

  

9.listopada, Udruga sv. Jeronim kao jedna od dvije organizacije koja se brine o beskućnicima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, pridružuje se obilježavanju Svjetskog dan beskućnika. Programom u Karlovcu Hrvatska mreža za beskućnike i ove godine na današnji dan organizira javnu tribinu, gdje se nalazi i naš predsjednik Srećko Radan.

16.studenog, vrijedne ruke naših volonterki pripremaju adventske vijence za tradicionalnu Božićnu prodaju iza jutarnjih svetih misa u Kaštel Gomilici ove nedjelje.

  

18.studenog, Povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje cijela domovina i svi Hrvati izvan domovine prisjećaju se hrabrih hrvatskih branitelja, ali i civila koji su izgubili živote tijekom agresije na Republiku Hrvatsku. Večeras prisjećajući se strašnih trenutaka od prije 29 godina, uz molitve i paljenja svijeća odali smo počast svim žrtvama koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske.

  

30.prosinca, članovi i volonteri udruge sv. Jeronim su pomagali u humanitarnoj akciji za pomoć osobama pogođenim potresom.