2018.

  1. siječnja, Tradicionalni božićni koncert u organizaciji udruge i župe svetog Jeronima. U prekrasnom ambijentu stare crkve svetog Jeronima u Kaštel Gomilici uz domaćine, klapu sveti Jeronim nastupili su dječji i zbor mladih župe sveti Jeronim i posebne gošće ženska klapa Tamarin iz Vranjica.

           

4.veljače, I ove su godine, kao i prethodnih, naši najmlađi članovi sudjelovali na dječjoj karnevalskoj povorci u Kaštel Kambelovcu. Vrijedne ruke naše djece uz pomoć Dine i Antonije osmislile su i napravile maske Waka Waka – veselo Afričko pleme.

           

  1. veljače, Dnevni boravak za starije osobe pri udruzi Sv. Jeronim organizira kreativne radionice povodom obilježavanja Dana zaljubljenih Valentinova.
    Izrađujemo razna ukrasna srca od tkanine i drugih materijala.

Tradicionalno na pokladni utorak, udruga je u prostorima Dnevnog boravka za starije osobe organizirala maškarano druženje. Neki su se naši članovi maskirali, neki nisu, ali dobrog druženja i zabave nije nedostajalo, a sve to uz tradicionalne kaštelanske šporke makarune i koju kapljicu dobrog pića.

        

16.veljače,  u sklopu trogodišnjeg programa “Dan po dan do socijalne uključenosti” posjetili smo prenoćište za beskućnike u Šibeniku. Ono djeluje pod Caritasom šibenske biskupije. Voditelj prenoćišta, inače zamjenik ravnatelja Caritasa šibenske biskupije, gospodin Miljenko Jukić sproveo nas je kroz prostorije prenoćišta, upoznao s programom i aktivnostima koje prenoćište pruža svojim korisnicima. 

    

15.ožujka, održana je skupština Hrvatske mreže za beskućnike na kojoj smo između ostalih članica, sudjelovali i mi iz Udruge Sv. Jeronim. Članice Mreže su upoznate s novim trogodišnim Strateškim planom Hrvatske mreže za beskućnike, u kojoj će nas voditi misao – Nitko gladan, nitko bez krova i nitko bez podrške.

    

Kao i prošlih godina, korisnici Dnevnog boravka za starije odlučili su nas počastiti svojim kreativnim radovima. Tema je ovog puta bila Uskrs. Pod budnim vodstvom naše voditeljice Nade Brnas korisnici su kroz druženje i razgovor napravili nekoliko lijepih radova.

   

28.ožujka, Udruga sv. Jeronim i ove je godine organizirala, pomalo već tradicionalnu, humanitarnu akciju “I njima je Uskrs”. Akcija je prvotno namijenjena beskućnicima koji se nalaze u našem Prenoćištu za beskućnike, a ove godine u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Split – podružnica Kaštela darujemo i 100 najpotrebitijih građana Kaštela.

   

17.svibnja, naša udruga je organizirala okrugli stol pod nazivom „Stambene zajednice“, koji je održan u kaštelanskoj Gradskoj vijećnici. Okrugli stol se priređuje u sklopu trogodišnjeg programa razvoja širenja socijalnih usluga u zajednici 2017. – 2020. pod nazivom „Dan po dan do socijalne uključenosti“, pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

  

22.srpnja, Klapa sv. Jeronim i ove godina pjeva na festivalu Večeri dalmatinske pisme Kaštel Kambelovac. Treću godinu zaredom pjesma je autorsko djelo člana klape Josipa Bralića, koji potpisuje tekst i glazbu, dok je za aranžman zaslužan Ante Gašpardi.

  

23.srpnja, udruga sv. Jeronim po prvi puta organizira Glazbene večeri kod sv. Jeronima. Pod umjetničkim vodstvom našeg proslavljenog gitariste Mislava Režića donosimo četiri koncerta, od kojih su dva već održana. Festival donosi glazbu koja je stvarana od baroka pa sve do današnjeg vremena. Prvi koncert održan je u staroj obnovljenoj crkvici sv. Jeronima. 

   

28.srpnja, Hrvatski barkoni ansambl je pak u subotu 28. srpnja priredio glazbeno putovanje francuskim barokom, i to u župnoj crkvi sv. Jeronima u Kaštel Gomilici.

   

2.kolovoza, U sklopu Večeri kod svetog Jeronima, koncert su održali Splitski gitaristički kvartet. Na programu su bile obrade i djela Domenica Scarlattija, Claudea Debussya, Vlade Sunke, Ivana Božićevića, Celsa Machada i Paula Bellinatija.

   

  1. kolovoza, svojim prvim cjelovečernjim koncertom izvan Zagreba, djevojke iz ansambla Harmonija disonance, su zatvorile prvi festival “Večeri kod svetog Jeronima”. Bio je to hommage hrvatskom tradicijskom pjevanju, počevši od ojkavice, rere, pjevanja u kolu, sopračkog pivanja, grgutanja, pa sve do posebno pripremljene pjesme za ovaj nastup marijanske pjesme iz Rogotina, povodom blagdana Velike Gospe. Festival “Večeri kod svetog Jeronima” ponudio nam je četiri glazbena događanja, koja stilski sežu od baroka, preko tradicijske, sve do suvremene glazbe. 

      

25.kolovoza, Udruga sv. Jeronim je, ispred glazbene škole na Baletnoj u Kambelovcu, organizirala drugi po red “Igrokaz za igrokazom ide s Robertom Kurbašom”. Na manifestaciji su uz mlade glumce naše udruge sudjelovali i mladi glumici KUD-a Karol Woytyla, te plesači plesenog kluba Spin iz Sućurca. Pokrovitelji manifestacije koja se održala u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta su bili grad Kaštela i TZ grada Kaštela.

    

Klapa sv. Jeronim s pjesmom Život mornara ovogodišnji je pobjednik festivala “Večeri dalmatinske pisme Kaštel Kambelovac 2018.” po glasovima publike. Pjesmu je napisao naš član klape Josip Bralić, a aranžman Ante Gašpardi. Jučer je službeno predstavljen i video spot za Život mornara. Spot je snimljen na brodu “Kraljica Jadrana” i prikazuje sve blagodati “Života mornara” :), i težine mornarskog posla. 

   

10.prosinca, u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održana je Svečana sjednica Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad i dodjela Državne nagrade za humanitarni rad u 2018. godini. Državnu nagradu za humanitarni rad u 2018. godini, na prijedlog Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad dobila je naša udruga.