Projekt “Dijete je djetetu prijatelj”

Svake subote od 10 do 14 sati u Udruzi se okupljaju djeca u dobi do 16 godina. Naši najmlađi članovi izražavaju svoju kreativnost kroz radne tematske radionice u kojima pomoću slikanja, oblikovanja, crtanja, kolaža, stvaraju svoje radove i izgrađuju svoje talente.

Posebno smo ponosni na naše male glumce, koji nas svake godine razvesele svojim igrokazima u vrijeme blagdana ili ljetnih manifestacija, a valja istaći i humanitarni rad djeca, koja kroz prodaju svojih radova sakupljaju novac za potrebite.

Česte su edukativne radionice putem kojih se djecu uči razgovarati i promišljati o vrijednostima života, a povremeno djecu posjete i stručne osobe s polja psihologije, pedagogije kao i razni likovni i glumski umjetnici.

U sklopu rada s djecom, uz potporu grada Kaštela, posebno ističemo program Dijete djetetu prijatelj koji obuhvaća niz aktivnosti koje za cilj imaju učenje djece o nenasilnom rješavanju sukoba, opasnostima i lošim stranama društvenih mreža, te ukazivanju na osjećaje djece koja zbog raznih razloga nisu prihvaćena.