2013.

06. siječnja je održan Božićni koncert klape Sv. Jeronim u župi Sv. Jeronima u Kaštel Gomilici na kojem su kao gosti nastupili Klapa Podvorje.

15. siječnja za korisnike Dnevnog boravka održano je predavanje o medu u prostorijama Dnevnog boravka.

04. veljače Članovi udruge sudjelovali u karnevalskoj povorci u Kambelovcu sa točkom ukopana pruga.

14. veljače U organizaciji Turističke zajednice Kaštela povodom Valentinova članovi udruge čitali su  poeziju u dvorcu Rušinac.

14. veljače Povodom Valentinova organizirana je poetska večer s pjesnikom Franjom Zlovićem u GGK u odjelu Kaštel Gomilica. Članice Udruge su čitale neke od njegovih pjesama, dok je on govorio o inspiraciji, motivima i nastanku pjesama.

18. veljače U župnoj crkvi je organizirana tribina Zdravstveni odgoj u suradnji sa molitvenom zajednicom. Predavači su tako informirali roditelje što zapravo donosi sporni 4 modul Zdravstvenog odgoja i što će djeca učiti u pojedinom razredu.

06. ožujka U organizaciji Gradske knjižnice Kaštela održana je izložba udruge ART more u dvorcu Vitturi na kojoj su članovi udruge čitali poeziju.

23. ožujka Klapa udruge nastupila na Križnom putu u K. Lukšiću.

30. ožujka Povodom blagdana Uskrsa članovi udruge su dijelili pakete s hranom i osnovnim potrepštinama potrebitim osobama na području Kaštela.

20. travnja Članovi udruge su sudjelovali u akciji čišćenja Kozjaka, a koju je organizirao Trokut mladih.

02. svibnja Udruga je dobila od grada na korištenje prostor u Kaštel Gomilici koji je namijenjen za Prihvatilište za beskućnike te je krenula s uređivanjem prostora i pripremama za otvaranje Prihvatilišta.

05. srpnja je organizirana još jedna Gomilička fešta, na kojoj je nastupio VOX BOX band. Volonteri udruge su mještanima posluživali crni rižot, čevape, srdele te razne sokove, vino i pivo, a i ove godine su se dijelile bogate nagrade dobitnicima lutrije.

07. srpnja, U suradnji sa KUD-om Karol Wojtyla Udruga je organizirala manifestaciju dječjih igrokaza pod nazivom „Igrokaz za igrokazom ide“. Djeca iz udruge su nastupila sa dječjim igrokazom „Moderna ljubav“ koji na humorističan način prikazuje problematiku i odnos djece prema društvenim mrežama.

09. srpnja, Članovi Mreže za beskućnike posjetili su Udrugu sv. Jeronim i obišli prostorije namijenjene Prihvatilištu za beskućnike te su s nama podijelili svoja iskustva i korisne savjete potrebne za otvaranje Prihvatilišta.

10. srpnja, klapa Sv. Jeronim održala koncert u Podvorju u Sućurcu, a gosti su bili zbor Cantes iz Belgije.

26. srpnja u organizaciji GKK održana je promocija zbirke pjesama Dinka Bekavca u dvorcu Vitturi gdje je nastupila klapa sv. Jeronim, a članice udruge su čitale Dinkove pjesme.

29. rujna, Povodom blagdana Sv. Jeronima naša klapa održala je tradicionalni koncert u župnoj crkvi zajedno s gostima Pučki pivači Tugare.

01.listopada, održana je kreativna radionica djece iz sekcije radionice za djecu i korisnika Programa za pomoć u kući starijim osobama povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba u prostorijama Dnevnog boravka.

Članovi udruge su posjetili 6 starijih i potrebitih osoba s područja Kaštela te su im uručili prigodne pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama

09. listopada, održana tribina pod nazivom „Volontiraj i ti“ na kojoj su kao gosti sudjelovali predavači iz udruge Most, volonterskog centra Mi i volonteri udruge DAR. Tribina je organizirana povodom proslave 10-e obljetnice Udruge sv. Jeronim u dvorcu Vitturi, a okupljeni su imali prilike čuti na koji način mogu osigurati što bolje beneficije i mogućnosti svojim volonterima, te su zainteresirane mlade osobe imale priliku saznati nešto više o samoj biti i svrsi volontiranja i na koji se način mogu uključiti u rad neke udruge i na taj doprinijeti boljitku zajednice u kojoj žive.

Program za pomoć u kući starijim osobama i Dnevni boravak ovoga su dana proslavili tri godine djelovanja.

15. listopada, održano je druženje s kaštelanskim pjesnicima: Mirjanom Jurić, Draganom Kovačev i Dinkom Bekavacem u muzeju u Podvorju u Kaštel Sućurcu te izložba slika kroz deset godina djelovanja udruge. Pjesnici su čitali neke od svojih uradaka te su s moderatorom razgovarali o svojoj biografiji,  inspiracijama, motivima te nastanku pjesama.

06. prosinca, klapa Sv. Jeronim nastupila na otvaranju Božićnog grada.

08. prosinca, klapa je pjevala na misi u katedrali Sv. Duje

11. prosinca svečano je otvoreno prvo Prihvatilište za beskućnike u Kaštel Gomilici kojeg je u suradnji s Gradom Kaštela otvorila Udruga sv. Jeronim. Prostorije namijenjene korisnicima prihvatilišta kapaciteta su 12 ležajeva i to 6 muških i 6 ženskih, s odvojenim sanitarnim čvorovima i kuhinjom, te prostorijama za dežurne djelatnike. Tada je prihvatilište zbrinjavalo 6 muških korisnika. Na otvaranju su prisustvovali predstavnici Grada Solina, koji se priključio programu, Grada Kaštela i Splitsko- dalmatinske županije te udruge Most, Centra za socijalnu skrb, bivša dogradonačelnica Parčina i lokalni i nacionalni mediji.

15. prosinca održan je dječji božićni igrokaz „Božićna bajka“ nakon treće Svete mise u crkvi sv. Jeronima u Kaštel Gomilici kojeg su pripremila i izvela djeca iz udruge.

18. prosinca, Korisnike dnevnog boravka posjetila djeca iz vrtića Čarobni pianino.

20. prosinca djeca iz udruge su izvela božićni igrokaz „Božićna bajka“ u OŠ Knez Trpimir na Božićnoj priredbi.

22. prosinca skromnim domjenkom ispred župne kuće u Kaštel Gomilici Udruga sv. Jeronim završila je proslavu 10 godina djelovanja na području Kaštela. Svoje sumještane, članove i prijatelje udruge počastila je kuhanim vinom, sendvičima, sokovima i fritulama te su se tijekom večeri dijelile zahvalnice članovima udruge, sponzorima i suradnicima. Na proslavi su nastupili klapa Sv. Jeronim, VIS Gospini anđeli te Nedo Kovačev. Ovoga je dana klapa ujedno nastupila i na koncertu Srce Zagore.