2021.

16.ožujka, tradicionalna humanitarna akcija  „I njima je Uskrs“,  kao i proteklih godina, održati će se uz pomoć odgojno-obrazovnih ustanova vrtića i škola, koje su i do sada bile vjeran partner ovog projekta koji za cilj ima pomoći potrebitima i donekle im uljepšati blagdan Uskrsa.

  

3.travnja, djelatnici Udruge su uz pomoć volontera uspješno podijelili pakete svim socijalno ugroženim građanima te im uljepšali nadolazeći blagdan Uskrs.

  

5.svibnja, u prenoćištu za beskućnike održana je vrtlarska radionica. Korisnici su sudjelovali u sadnji

  

11.lipnja, u sklopu projekta Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima u Republici Hrvatskoj u 2019. godini, odrađen je projekt ” Započnimo razgovor”.

9.srpnja, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta i ove godine održavaju se Glazbene večeri kod sv. Jeronima, festival komorne glazbe. Već četvrtu godinu festival se održava u Kaštel Gomilici na kojem su do sada nastupili ponajbolji hrvatski komorni sastavi. Kao i svake godine i ovogodišnje izdanje donosi pet vrhunskih glazbenih događaja.

12.srpnja, prva večer ovogodišnjeg izdanja Glazbenih večeri kod Sv. Jeronima, održala se sinoć u Kaštel Gomilici ispred stare crkve. Festival su otvori članovi muškog Gradskog zbora Brodosplit, koji su pod ravnanjem maestra Vlade Sunka, publici pružili večer ispunjenu vrsnim višeglasnim pjevanjem.

  

26.srpnja, U župnoj crkvi svetog Jeronima u Kaštel Gomilici održana je nastup dua orguljašice Josipe Leko i oboista Darija Golčića. Festival je organizirala Udruga sv. Jeronim pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, grada Kaštela, TZ grada Kaštela, Župe sv. Jeronima i Splitsko-dalmatinske županije. Veliki broj publike se okupio kako bi poslušao zajednički nastup dvoje profesionalnih glazbenika. Osim dua, održani su i njihovi solo nastupi.

  

16.kolovoza, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta u 21 sat u staroj crkvi u Kaštel Gomilici, Kalamos kvintet je održao koncert u sklopu Glazbenih večeri kod svetog Jeronima.

20.kolovoza, završni koncert ovogodišnjeg izdanja Glazbenih večeri kod Sv. Jeronima, održao se ovoga petka uz nastup splitskog mandolinskog kvarteta ”Da Capo”. Publika je u Kaštel Gomilici, ispred stare crkvice Svetog Jeronima uživala u još jednom koncertu vrhunskih izvođača klasične glazbe. Festival se odvio u organizaciji Udruge sv. Jeronim pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, Grada Kaštela, Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice grada Kaštela i Župe sv. Jeronima.

  

31.kolovoza, Festival šalše i salse postao je već tradicionalna manifestacija za kraj kolovoza ili početak rujna u Kaštelima pa njegovo održavanje, unatoč različitim epidemiološkim mjerama nije upitno ni ove godine, iako u ponešto drugačijem izdanju. Svih proteklih godina festival je imao humanitarni karakter. Prikupljenim sredstvima donatora u protekloj godini opremljena je kuća za beskućnike u Kaštelima, a i ove godine nastavlja se ta tradiciju. Udruga Sv. Jeronim, koja skrbi o beskućnicima u protekloj i ovoj godini proširila je kapacitete prihvatilišta.

  

18.rujna, Danas su se u splitskom Đardinu održali 24. Dani volonterskog rada, humanitarno-prodajna manifestacija, koja je okupila tridesetak udruga i javnih ustanova, kao i velik broj volontera, a među njima su bili i mladi članovi udruge Sv. Jeronim iz Kaštela.

  

30.rujna,  povodom 10 godina djelovanja klape Sveti Jeronim i 18 godina djelovanja udruge Sveti Jeronim misnim slavljem i procesijom obilježen je   blagdan Svetog Jeronima. Ujedno je klapa sv. Jeronim zajedno s gostima održala koncert na sam blagdan u 20 sati.

  

1.listopada, korisnici Dnevnog boravka za starije osobe u udruzi Sveti Jeronim danas su se okupili u Kaštel Gomilici kako bi obilježili Međunarodni dan starijih osoba. Uz domaćine Srećka Radana, Nadu Brnas i Bernardu Janković, umirovljenike je pozdravio gradonačelnik Denis Ivanović te su im se poticajnim riječima i riječima ohrabrenja obratile psihologinje Doris Grgurin i sociolog Carmen-Lee Miletić. 

  

8.listopada, u sklopu programa 15. nacionalnog susreta o beskućništvu, udruga Sveti Jeronim u svojim prostorijama u Kaštel Gomilici u petak, 8. listopada u 18 sati organizirala je otvaranje izložbe pod nazivom „ Skriveno beskućništvo“. Dio je to programa kojim je udruga Sveti Jeronim obilježila Međunarodni dan beskućništva, a kojeg obilježavaju članice Hrvatske mreže za beskućnike u sklopu nacionalnog susreta koji je ove godine okupio 35 predstavnika iz cijele zemlje.

  

9.listopada, tijekom prijepodneva na plaži Kamp u Kaštel Gomilici okupili su se članovi udruge Sveti Jeronim i predstavnici članica Hrvatske mreže beskućnika zajedno s roniocima RK Giričić kako bi se čistilo podmorje. Prema riječima organizatora današnja dvosatna ekološka akcija je bila uspješna. Sudjelovalo je sedam ronioca iz Ronilačkog kluba Giričić i sekcija DVD Kaštel Gomilica. Prikupljene su velike količine otpada jahti koje su izgorjele ovoga ljeta. Isto tako, izvučena su odbačena željeza, pivske boce i slično. Prikupljeni otpad smo stavljali u kontejnere za glomazni otpad koje će tvrtka Nacionalni susret beskućnika za članice HMB se nastavlja i tijekom popodneva kada je na rasporedu radionica „Standardi kvalitete u pružanju socijalnih usluga“. Susret će trajati još sutra kada će biti promotivna akcija Svjetskog dan beskućnika na rivi u Splitu gdje će se dijeliti promotivni materijal te će se prodavati rukotvorine.

  

18.listopada, Projekt „Širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi“ vrijedan dva milijuna kuna, koji se od srpnja ove godine provodi u Kaštelima, a najvećim dijelom financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, danas je široj javnosti na konferenciji za medije predstavila dogradonačelnica Kaštela Jadranka Matok Bosančić. Projekt za cilj ima smanjenje socijalne isključenosti najranjivijih skupina građana. Različitim aktivnostima projektom će biti obuhvaćeni korisnici kojima će se kroz specifične socijalne usluge pružiti pomoć u ublažavanju teškog stanja te će se povećati njihova mobilnost, smanjiti informacijska izoliranost, provoditi edukacije i osigurati im uvjete za život izvan institucija, odnosno da aktivno rade i žive u zajednici. Nositelj projekta je Grad Kaštela, a partner udruga Sveti Jeronim

  

18.listopada, povodom mjeseca knjige, u sklopu aktivnosti projekta Aktivna i kvalitetna starost u listopadu i studenom 2021. u Mjesecu knjige održati će se 4 radionice Književnog kluba za osobe starije dobi u prostorijama Dnevnog boravka

28.listopada, u sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost danas je održana dramska predstava pod nazivom Ženici u koprodukciji s Kazališnom družinom “Ritam igre

 

3. prosinca, volonterska akcija sadnje agruma u vrtu Prihvatilišta za beskućnike u Gomilici.Vrijedne ruke umirovljenika i djece u prekjučerašnjoj akciji sadnjom stabala obogatile su vrt Prihvatilišta za beskućnike u Kaštel Gomilici. Bila je to prilika za druženje različitih generacija, ali i za radnu akciju kojom će se uljepšati boravak osoba u Prihvatilištu. Akcija je održana u sklopu programa međugeneracijske suradnje u projektu Aktivna i kvalitetna starost.