Čistilo se podmorje na plaži Kamp u Gomilici

Tijekom prijepodneva na plaži Kamp u Kaštel Gomilici okupili su se članovi udruge Sveti Jeronim i predstavnici članica Hrvatske mreže beskućnika zajedno s roniocima RK Giričić kako bi se čistilo podmorje. Prema riječima organizatora današnja dvosatna ekološka akcija je bila uspješna. 

– Sudjelovalo je sedam ronioca iz Ronilačkog kluba Giričić i sekcija DVD Kaštel Gomilica. Prikupljene su velike količine otpada jahti koje su izgorjele ovoga ljeta. Isto tako, izvučena su odbačena željeza, pivske boce i slično. Prikupljeni otpad smo stavljali u kontejnere za glomazni otpad koje će tvrtka Zeleno i modro odvesti s plaže – kazao je Srećko Radan predsjednik udruge Sveti Jeronim te je napomenuo kako su u akciji sudjelovali i predstavnici 15 centara, članica Hrvatske mreže beskućnika koji borave u Kaštelima povodom 15. nacionalnog susreta beskućnika koji se osim u Kaštelima održava i u Splitu.

Nacionalni susret beskućnika za članice HMB se nastavlja i tijekom popodneva kada je na rasporedu radionica „Standardi kvalitete u pružanju socijalnih usluga“. Susret će trajati još sutra kada će biti promotivna akcija Svjetskog dan beskućnika na rivi u Splitu gdje će se dijeliti promotivni materijal te će se prodavati rukotvorine.

http://www.kastela.org/novosti/aktualnosti/57816-cistilo-se-podmorje-na-plazi-camp-u-gomilici

Be the first to comment

Leave a Reply