Koncert Ivane Štimac i braće Parrino

U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta udruga Sveti Jeronim organizirala je prvi od nekoliko koncerata koji će se održati ovog ljeta.

Za ugodnu klasičnu večer bili su zaduženi kaštelanska pijanistica Ivana Štimac, koja je diplomirala klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ante Milića, a magistrirala na Fakultetu za muzičku umjetnost u Skoplju, u klasi prof. Stele Slejanske. Tijekom glazbene karijere, održala je brojne koncerte diljem Hrvatske i Europe, surađivala s drugim glazbenicima te je vlasnica brojnih glazbenih nagrada. U dijelu svog života bavila se i pedagoškim radom kao profesorica klavira u glazbenim školama u Splitu, Kaštelima i Trogiru.
Danas živi i djeluje u Stuttgartu.

Braća Stefano i Francesco Parrino ili Duo Parrino, diplomirali su na Milanskom konzervatoriju, Stefano flautu, a Francesco violinu. Nakon diplome usavršavali su se kod brojnih majstora i na različitim studijima, a njihovi nastupi donijeli su im brojne nagrade i priznanja te nastupe u najprestižnijim koncertnim dvoranama diljem svijeta.
Svoje znanje prenose i mlađim glazbenicima, kako kroz različite seminare tako i kao profesori na prestižnim konzervatorijima i studijima.

Braća Parrino izveli su izvedbe Duetto br.5 u e-molu Bartolomea Campagnolia, arije iz opera „Čarobna frula“ i „Don Giovanni“ Wolfganga Amadeusa Mozarta, Ciglio II Franca Donatonia te Duetto br. 2 Alessandra Rote.
Zajedno s Ivanom Štimac za klavirom, izveli su Varijacije na temu Nina Rote Paola Gasparina, Trio za flautu, violinu i klavir Nina Rote te Rotafantasy za flautu, violinu i klavir Nina Rote i Rocca Abate.

Ivana Štimac na kraju koncerta se posebno zahvalila su gradu Kaštela, Turističkoj zajednica grada Kaštela te posebno Zračnoj luci Split, koja je osigurala klavir u dvorcu Rušinac, a zahvale su otišle i nekolicini pojedinaca koji su svojim zalaganjem omogućili održavanje ovog koncerta.

Fotografije preuzete s Portala grada Kaštela.