Održan završni koncert Glazbenih večeri kod Sv. Jeronima uz zvuke mandolinskog kvarteta

Završni koncert ovogodišnjeg izdanja Glazbenih večeri kod Sv. Jeronima, održao se ovoga petka uz nastup splitskog mandolinskog kvarteta ”Da Capo”. Publika je u Kaštel Gomilici, ispred stare crkvice Svetog Jeronima uživala u još jednom koncertu vrhunskih izvođača klasične glazbe. Festival se odvio u organizaciji Udruge sv. Jeronim pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, Grada Kaštela, Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice grada Kaštela i Župe sv. Jeronima.

– Ove godine smo imali planiranih pet koncerata, nažalost jedan je bio otkazan, ali s obzirom na situaciju možemo biti zadovoljni jako dobrom posjećenošću. Zbog mjera smo postavili pozornicu van crkvice što se isto pokazalo kao pun pogodak, a tematski smo se na svim večerima vezali za spoj hrvatske baštine i moderne glazbe – kazao je u svom osvrtu na protekle festivalske večeri, umjetnički ravnatelj festivala Mislav Režić.

Mandolinski kvartet “Da Capo” Split, djeluje od rujna 1997. godine pod umjetničkim ravnanjem danas nažalost preminulog maestra Marina Katunarića, najvećeg pedagoga glazbe i buditelja mandolinističke “žice” na području Dalmacije. U svom širokom opusu izvode djela renesanse, klasike, baroka pa sve do modernističkih smjerova jazza, bluesa, rocka stvarajući tako lepezu za sve generacije štovatelja glazbe. Ostvaraju nagrade i priznanja na koncertima i natjecanjima.

Članovi kvarteta su Ivana Kenk-Kalebić (prof. mandoline), Stela Ivanišević (prof. mandoline), Tomislav Kalebić (prof, glazbene kulture) i Stipan Popović (prof. gitare).

Sinoć su publici izveli  djela ”Asturias”  I. Albeinza, ”Suitu Marinaresca” A. Amadeia, ”Bili dani” i ”Vlaška” M. Katunarića, ”Cerval” T.Kalebića, ”Passage”  V.Sunka, ”Tango e Baiao” I. Božićevića, kao i ”Suitu Spagnolu” C. Mandonica na kojoj im se kao gost na gitari pridružio Mislav Režić.

Koncert je posjetio i novi župnik u Kaštel Gomilici, don Carlos Taborda, a predsjednik Udruge Sv, Jeronim Srećko Radan je kazao, kako im je župnik pružio podršku za nastavak ove manifestacije i dogodine, kada bi trebali obilježiti mali jubilej povodom petog izdanja festivala.

Tekst i slike preuzeti s http://www.kastela.org/novosti/kultura/56680-odrzan-zavrsni-koncert-glazbenih-veceri-kod-sv-jeronima-uz-zvuke-mandolinskog-kvarteta