Pokrenuta humanitarna akcija „I njima je Uskrs“

U ORGANIZACIJI UDRUGE SVETI JERONIM
Unatoč situaciji vezanoj za koronavirus zbog koje su zatvorene odgojno-obrazovne ustanove, tradicionalna humanitarna akcija pod nazivom „I njima je Uskrs“, ipak je pokrenuta na području Kaštelai trajat će do 09. travnja. u organizaciji udruge Sveti Jeronim iz Kaštel Gomilice.

Za razliku od prijašnjih, akcija se ove godine, umjesto u školama i vrtićma organizirala u sedam velikih trgovina Ribole i to u Kaštel Sućurcu, Kaštel Gomilici, Kaštel Kambelovcu, Kaštel Lukšiću, Kaštel Starom i Novom te u Radunu i Rudinama, i to na način da će u navedenim trgovinama u blizini blagajni biti postavljena kolica i košare s plakatima akcije u koje možete ostaviti vašu donaciju.

Cilj akcije je prikupiti osnovne kućanske i higijenske potrepštine za osobe u Prihvatilištu za beskućnike u Kaštel Gomilici te za socijalno ugrožene obitelji s područja cijelih Kaštela i to na način da će članovi udruge pripremiti pakete najosnovnijih namirnica i higijenskih potrepština. Zbog situacije s koronavirusom članovi udruge dio će donacija donijeti i starijim i nemoćnim građanima koji nisu u mogućnosti izlaziti do trgovina.

Ovu akciju organizira udruga Sveti Jeronim, koja i skrbi o prihvatilištu, uz suradnju s Gradom Kaštela i odgojno-obrazovnim ustanovama s područja grada.

–  Unatoč tome što je Grad u proračunu osigurao sredstva za djelovanje Prihvatilišta, potrebe beskućnika koji tamo borave traže i dodatnu pomoć. Zato pozivamo dobre ljude da se odazovu akciji i doniraju beskućnicima ono što im je potrebno, poput toaletnog papira, pasta za zube, deterdženta, sredstva za pranje rublja, sredstava za održavanje čistoće prostorija, vreća za smeće ili namirnica s dugim ali i kraćim rokom trajanja, poput tjestenine, šećera, konzerviranih narezaka, ulja, soka u sirupu, brašna i slično – kazao je predsjednik udruge Srećko Radan.

–  Akcija će biti provedena na način da se u navedenim trgovinama, tko želi, po jedan proizvod od navedenih, ostavi u postavljene košare koje će članovi udruge prazniti i donirati trenutno ugroženim i potrebitim građanima –  poručila je Bernarda Janković iz udruge.