Skupština Hrvatske mreže za beskućnike

U četvrtak 15. ožujka,  održana je skupština Hrvatske mreže za beskućnike na kojoj smo između ostalih članica, sudjelovali i mi iz Udruge Sv. Jeronim. Članice Mreže su upoznate s novim trogodišnim Strateškim planom Hrvatske mreže za beskućnike, u kojoj će nas voditi misao – Nitko gladan, nitko bez krova i nitko bez podrške.

Na Skupštini smo se dotakli i raznih ostalih točaka, dostignuća, izmijenili iskustva te najavili i uskladili plan djelovanja za 2018. godinu. Posebno smo se upoznali s planom Hrvatske reprezentacije beskućnika i njihovom odlasku u Meksiko na Svjetsko prvenstvo beskućnika.

Slijedećeg dana, 16. ožujka bili smo gosti na informativno – edukativnom skupu psihosocijalne podrške i integracije beskućnika kroz program „Uključi se i ti!“ u organizaciji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Na skupu su uz djelatnike Caritasa, udruga koje se brinu o beskućnicima, djelatnike centara za socijalnu skrb, stručnjake iz raznih društvenih područja koji rade s beskućnicima bile prisutne i predstavnice Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te predstavnice grada Zagreba.

Uz one općepoznate informacije da u Hrvatskoj ima oko 1000 beskućnika, od kojih njih nešto više od polovice živi još uvijek na javnim u površinama gradova, čuli smo i ohrabrujuće priče i podatke o zapošljavanju beskućnika, njihovoj integraciji u normalan život, a sve u sklopu Caritasova programa „Uključi se i ti!“.

 

Be the first to comment

Leave a Reply