Dani kruha 2017.

„Jesen u Kaštelima“ manifestacija je koju organizira Turistička zajednica Kaštela u suradnji s Gradom, kaštelanskim udrugama i ustanovama. Ova manifestacija na Brce u Kaštel Kambelovac donijela cijeli niz događanja, kojima je ovogodišnji naglasak bio na vinima, posebno crljenku kaštelanskom. Tako se održao sajam plodova zemlje na kojem su kruh i druge proizvode od brašna, kao i niz različitih domaćih prozvoda, prezentirale škole i vrtići s područja grada te gradske udruge među kojima se našla i naša udruga.

Posjetitelji manifestacije imali su i priliku kušati kaštelanska vina, ali i sve ponuđene plodove i proizvode na štandovima, od slatkih fritula i hroštula, tradicijskih kolača i slanih pita do vrgoračkog pršuta, domaćih ajvara i mirisnih rakijica.. Poslijepodnevni sati prošli su u degustaciji vina i punim tanjurima fažola kojeg su pripremili članovi kaštelanske Hvidre te uz nastup KUD-a Ante Zaninović, vokalne skupine Kaštelanke, klape Šinjorine i drugih, mladih glumaca udruge Karol Woytila i mladih plesača.

Svi posjetitelji imali su mogućnost i donirati određena financijska sredstva, s ciljem da korisnici našeg prihvatilišta za beskućnike u budućnosti dobiju novi televizor.