Glazbene večeri kod svetog Jeronima

Ove godine udruga sv. Jeronim po prvi puta organizira Glazbene večeri kod sv. Jeronima. Pod umjetničkim vodstvom našeg proslavljenog gitariste Mislava Režića donosimo četiri koncerta, od kojih su dva već održana. Festival donosi glazbu koja je stvarana od baroka pa sve do današnjeg vremena.

Prvi koncert održan je u ponedjeljak 23. srpnja u staroj obnovljenoj crkvici sv. Jeronima. Posjetitelji su mogli uživati u čarobnim zvucima Mislava Režića koji je na gitari izvodio djela Lea Brouwera, Francisca Tarrege, Ivana Padovca, Agustina Barriosa Mangore, kao i djelo „Oš’ – Neš’“ Vlade Sunka posvećeno upravo Mislavu Režiću.

Hrvatski barkoni ansambl je pak u subotu 28. srpnja priredio glazbeno putovanje francuskim barokom, i to u župnoj crkvi sv. Jeronima u Kaštel Gomilici. Osmeročlani ansambl, kojeg čine flautistice Eleonora Biščević i Ana Benić, ujedno i umjetnička voditeljica, Stjepan Nodilo na blokflauti i oboi, violinisti Laura Vadjon i Ivan Jakšeković, Nika Zlatarić na violi da gamba, čemblaist Pavao Mašić te Izideor Erazem Grafenauer na teorbi i gitari, priredio je nezaboravnu večer, što i nije neobično kada se zna da ih glazbeni kritičari svrstavaju u sam vrh hrvatske glazbene reprodukcije. Naime, Hrvatski barokni ansambl,  je naš najznačajniji ansambl specijaliziran za povijesno vjernu vokalno instrumentalnu interpretaciju razdoblja baroka i njemu bliskih razdoblja koje izvode na originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama, što ga i čini tako posebnim i jedinstvenim.

Ono što nam slijedi su još dva koncerta:

•  Splitski gitaristički kvartet, 02.08. četvrtak u 21.00 sat – stara crkvica sv. Jeronima
  • Harmonija disonance, 16.08. četvrtak u 21:00 – Opatičin trg, Kaštilac

Pozivamo Vas da nam se pridružite i uživate s nama u vrhunskim glazbenim doživljajima.

Fotografija preuzete s Portala grada Kaštela