Splitski gitaristički kvartet gostovao kod svetog Jeronima

U četvrtak 02. kolovoza Kaštel Gomilica je bila gitaristički centar Kaštela. U sklopu Večeri kod svetog Jeronima, koncert su održao Splitski gitaristički kvartet. Na programu su bile obrade i djela Domenica Scarlattija, Claudea Debussya, Vlade Sunke, Ivana Božićevića, Celsa Machada i Paula Bellinatija.

Inače, Splitski gitaristički kvartet je dobitnik nagrade „Zlatni akvarel“ za doprinos glazbenoj sceni grada Splita koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija i Grad Split te nagrade „Osmijeh Biokova“ za najbolji koncert klasične glazbe održan u okviru festivala Makarsko kulturno ljeto 2015. godine, a za vrijeme kontinuiranog višegodišnjeg djelovanja Splitski gitaristički kvartet je premašio početnu svrhu postojanja, te je ostvario zavidnu međunarodnu koncertnu aktivnost. Kvartet je održao koncerte u Njemačkoj, u okviru Međunarodnog gitarističkog festivala u Augsburgu te tri koncerta u Luksemburgu u okviru prestižnog ciklusa konce- rata klasične glazbe „Les concerts du Foyer Europeen“. Početkom ove godine kvartet je u sklopu europske turneje održao koncerte u Luksemburgu, Španjolskoj te koncert u zgradi Sofijske filharmonije u Bugarskoj.

FOTOGRAFIJE: Preuzete s Portal Grada Kaštela