Tradicijsko pjevanje zatvorilo festival “Večeri kod svetog Jeronima”

Svojim prvim cjelovečernjim koncertom izvan Zagreba, djevojke iz ansambla Harmonija disonance, su u u četvrtak 16. kolovoza zatvorile prvi festival “Večeri kod svetog Jeronima”. Bio je to hommage hrvatskom tradicijskom pjevanju, počevši od ojkavice, rere, pjevanja u kolu, sopračkog pivanja, grgutanja, pa sve do posebno pripremljene pjesme za ovaj nastup marijanske pjesme iz Rogotina, povodom blagdana Velike Gospe.

Festival “Večeri kod svetog Jeronima” ponudio nam je četiri glazbena događanja, koja stilski sežu od baroka, preko tradicijske, sve do suvremene glazbe. Umjetnički ravnatelj festivala Mislav Režić obećao nam je puno zanimljivih događanja i slijedeće godine, izjavivši da je u interesu festivala ponuditi kvalitetan program klasične glazbe te na taj način doprinijeti razvoju kulturnog života grada i jačanju turističke ponude u Kaštelima.

Festival je organizirala Udruga sv. Jeronim, uz pokrovitelje: Ministarstvo kulture RH, grad Kaštela, Splitsko-dalmatinska županija i TZ grada Kaštela.