I ove godine organizira se tradicionalna akcija „I njima je Uskrs“

U ORGANIZACIJI UDRUGE SVETI JERONIM
Tradicionalna humanitarna akcija  „I njima je Uskrs“,  kao i proteklih godina, održati će se uz pomoć odgojno-obrazovnih ustanova vrtića i škola, koje su i do sada bile vjeran partner ovog projekta koji za cilj ima pomoći potrebitima i donekle im uljepšati blagdan Uskrsa. Akcija počinje 16. ožujka i trajat će deset dana, rečeno je to na današnjoj konferenciji za medije koju je održao organizator akcije, udruga Sveti Jeronim Kaštel Gomilica.

Uz prisustvo ravnatelja kaštelanskih škola i vrtića na konferenciji je sudjelovala i dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić, koja je ovim putem unaprijed zahvalila svima koji će svojim donacijama potrebitima uljepšati blagdane te je dodala kako Grad Kaštela podržava rad Udruge sv. Jeronim preko koje se ova akcija i provodi.

– Vjerujemo kako će i ove godine građani podržati ovu hvale vrijednu akciju kojom su, osim korisnika prenoćišta za beskućnike, obuhvaćeni i socijalno ugroženi građani kojima se svaki mjesec putem Udruge podijeli oko 50 paketa raznih potrepština. Trenutno u prenoćištu imamo šest korisnika, a zahvaljujući Gradu i lokalnim poduzetnicima od kraja prošle godine prenoćište je dograđeno i osposobljeno za smještaj osam ljudi. Ovim putem pozivamo naše sugrađane da se odazovu akciji, kupe po jedan proizvod po svojoj želji i po svojoj djeci ga pošalju u odgojno-obrazovnu ustanovu koju pohađaju – kazao je ovom prigodom predsjednik udruge Srećko Radan.

Predsjednica Aktiva osnovnih škola Jadranka Šošić kazala je kako su od samog početka u svih pet osnovnih škola podržavali ovu akciju učeći na taj način djecu od malih nogu socijalnoj osjetljivošću i važnosti za pomaganjem potrebitima. Kad osoba dođe u situaciju da postane beskućnik najmanje je važno tko je za to kriv, a puno više je bitno da se svi zajedno udružimo i pomognemo tim ljudima da opet „stanu na noge“. Ova akcija je najbolji primjer da se to doista može, kazala je ravnateljica škole Bijaći  Jadranka Šošić.

– Unatoč tome što je Grad u proračunu osigurao sredstva za  djelovanje Prihvatilišta, potrebe beskućnika, a posebno velikog broja socijalno ugroženih obitelji traže i dodatnu pomoć. Stoga ovim putem pozivamo dobre ljude da se odazovu akciji, i doniraju potrebitima artikle poput: toaletnog

papira, pasta za zube, deterdženta, sredstva za pranje rublja, sredstava za održavanje čistoće prostorija, britvice za brijanje, vreća za smeće ili namirnica s dugim ali i kraćim rokom trajanja, poput tjestenine, šećera, konzerviranih narezaka, ulja, soka u sirupu, keksa, kave – poručili su iz Udruge.

Unaprijed zahvaljujući na pomoći pri provođenju ove akcije predsjednik Udruge Srećko Radan zaključio je kako ćemo na ovaj način svi zajedno potrebitima uljepšati nadolazeće blagdane Uskrsa.

Tekst i slike preuzete s http://www.kastela.org/novosti/aktualnosti/52929-i-ove-godinu-organizira-se-tradicionalna-akcija-i-njima-je-uskrs

Be the first to comment

Leave a Reply