Predstavljen klaster Zora

Klaster Zora, čiji je član i Udruga sv. Jeronim, osnovan je krajem 2018. godine i okuplja dionike iz javnog, civilnog i privatnog sekora iz područja lokalne hrane, turizma i kreativnih industrija grada Kaštela. “Zoru” tako čine Srednja škola Braća Radić, udruga Mastrinka, turistička agencija Eridan, KUD Ante Zaninović, Tvrtka Fikro s Portalom grada Kaštela, Udruga malih brodograditelja te udruga Sveti Jeronim.
Na predstavljanju u Gradskoj upravi Kaštela 11.ožujka 2019., predsjednik klastera Srećko Radnić istaknuo je: “Klaster će, između ostalog, sudjelovati u organizaciji Kreativnog proljeća te osmisliti projekt Kaštelanska kuća, koji se odnosi na postojanje mjesta gdje će se zajedno naći i biti ponuđeni različiti proizvodi te krenuti u njegovu realizaciju. Želimo uraditi nešto konkretno na zaštiti kaštelanskog vinogorja, davat ćemo podršku daljnjem razvoju ulice Kaštelanskog crljenka, tražit ćemo prostore za dionike Kreativnog proljeća, osnovati konzorcij kao pripomoć svima koji bi željeli biti dio priče, ali nisu u klasteru i još toga, naglasivši kako je ovo prvi klaster ovakve vrste u okruženju te kako su za sada locirani u Kaštelima no cilj im je širiti se na područje cijele Splitsko-dalmatinske županije.

Gradonačalnik Grada Denis Ivanović je izjavio kako “podupire rad klastera, te vjeruje da će klaster imati značajne uspjehe i rezultate”.

Jedan od prvih projekata na kojima klaster radi jest organizacija Kreativnog proljeća, a posebno je istaknut projekt “Sedam klapa na sedam trgova” koji će donijeti novi trenutak u kaštelanskim kreativnim industrijama.

Slike preuzete s Portala grada Kaštela.