Humanitarna akcija “I njima je Uskrs 2019.”

Tradicionalna humanitarna akcija pod nazivom „I njima je Uskrs“, predstavljena je danas, na press konferenciji Udruge sv. Jeronim, održane u prostorima Mjesnog odbora Kaštel Gomilica.

Akcija će se provesti na području grada Kaštela u narednom tjednu, od 8. do 12. travnja, a cilj joj je prikupiti nekvarljive namirnice odnosno osnovne kućanske i higijenske potrepštine za osobe u Prihvatilištu za beskućnike u Kaštel Gomilici.

Nastavno sa prošlom godinom i proširenjem akcije, sav višak prikupljenih namirnica biti će proslijeđen socijalno najugroženijim građanima grada, te po potrebi i mogućnostima u Caritasove centre grada Kninu i Slavonije.

Ovu akciju organizira udruga sveti Jeronim, koja i skrbi o prenoćištu , uz suradnju s Gradom Kaštela i odgojno-obrazovnim ustanovama s područja grada.

Zamjenica gradonačelnika grada Kaštela dr. med Jadranka Matok Bosančić, istakla je važnost rada Prenoćišta kojeg sufinancira Grad od samih početaka 2013. godine. Također, navela je važnost prihvaćanja beskućnika u društvo, te uputila poziv gospodarskim subjektima za njihovo uključivanje u rad prenoćišta.

Jadranka Šošić, ravnateljica Kolektiva kaštelanskih srednjih i osnovnih škola, naglasila je važnost senzibiliziranja djece za potrebe najranjivijih skupina društva te njihovo uključivanje u humanitarne akcije.

Za sam kraj, predsjednik udruge sv. Jeronim Srećko Radan, naveo je konkretne korake u akciji: pomoć će se skupljati u svim osnovnim i srednjim školama, kao i u dječjim vrtićima koji djeluju na područja Grada, i to u narednom tjednu od 8. do 12. travnja.

Sakupljaju se nekvarljive namirnice poput: ulja, mlijeka, sokova, suhomesnatih proizvoda (pašteta, mesni narezek), tjestenina, kukuruzna krupica, griz, dječje hrane, konzervirane hrane (grašak, grah, kukuruz, gotova jela, gotove juhe), suhih keksa, potrepštine za osobnu higijenu: tekući i kruti sapuni, paste za zube, britvice i pjene za brijanje, šamponi, toaletni papiri i papirnati ubrusi, prašak za robu.

Posljednjeg dana akcije članovi i volonteri udruge sveti Jeronim preuzeti će donirane namirnice te ih raspodijeliti beskućnicima i najugroženijim obiteljima.

PHOTO: Luka Ištuk – Portal grada Kaštela