Završena akcija “I njima je Uskrs”

Nakon tjedan dana, koliko se provodila u kaštelanskim osnovnim školama i dječjim vrtićima, tradicionalna humanitarna akcija pod nazivom „I njima je Uskrs“, na prvom mjestu namijenjena korisnicima prenoćišta za beskućnike u Kaštel Gomilici, i ove je godine uspješno završena i to s velikim količinama prikupljenih potrepština.

Akciju je, kao i u godinama ranije, organizirala udruga sv. Jeronim, kako bi beskućnicima o kojima skrbi osigurala veseo i radostan Uskrs, a u akciji su sudjelovali učenici i roditelji svih kaštelanskih osnovnih škola, srednje škole Braća Radić, dječjih vrtića DV Kaštela, kao i privatnog vrtića Čarobni pianino, koji su potrepštine za kaštelanske beskućnike prikupljali i u drugim mjestima naše županije gdje se njihovi vrtići nalaze.

Osim za korisnike kaštelanskog prenoćišta, kao što je na početku akcije najavljeno, dio doniranih potrepština biti će namijenjen i socijalno najugroženijim obiteljima s područja grada, njih oko pedesetak, udruzi Betlehem koja skrbi o samohranim majkama i njihovoj djeci, dok će jedan dio otići i u centar Mir u Rudinama.

Ove godine prikupljeno je šest punih kombija različitog materijala i potrepština, nešto više od pet tona, i to od teško kvarljive hrane, poput ulja, šećera, sokova, brašna, različitih konzervi, do raznih higijenskih potrepština i sredstava za održavanje čistoće.

– I ovog puta upućujemo iskrene riječi zahvale svima koji su sudjelovali u akciji i zbog kojih će ovaj najveći kršćanski blagdan mnogima biti radosniji. Ponosni smo na naše sugrađane koji su se odazvali akciji i prepoznali potrebite, ako i roditeljima djece vrtića Čarobni pianino iz Sinja, Omiša, Podstrane i Splita koji su se i ove godine odazvali – zahvalili su se članovi udruge Sv. Jeronim, na čelu s predsjednikom Srećkom Radanom.