Posjeta iz grada Seula

U utorak 21. svibnja udruga sv. Jeronim ugostila je delegaciju iz Republike Koreje, iz uprave grada Seula.

U šesteročlanom izaslanstvu između ostalih bili su Jang He Young, Park Jin Soon, Kim Byeong Ki, Lee Dal Young, Bae Hyun Sook koji su u gradu Seulu zaduženi za obrazovanje, javni prijevoz, vodovod i socijalne probleme. Goste je zanimao rad Udruge, odnosno najviše su se interesirali za naš rad s beskućnicima.

Na prijemu u gradu Kaštela, zamjenica gradonačelnika dr. med. Jadranka Matok Bosančić upoznala ih je sa poviješću i kulturnom baštinom grada, te sa nastojanjima Grada u rješavanju problema socijale gdje, kako je i sama naglasila, uvelike pomaže udruga sv. Jeronim. Saznali smo da u Seulu živi oko 10 milijuna  stanovnika, te da imaju 4000 tisuće registriranih beskućnika, od kojih je 3500 zbrinuto, a 500 živi na ulici.

Uz prijem u gradskoj upravi, gosti su posjetili naše prenoćište za beskućnike, dnevni boravak za starije osobe gdje smo ih upoznali s našim radom, razmijenili iskustva i otvorili mnoge teme, te na kraju ih proveli u kratki turistički obilazak Gomilice, crkvice sv. Jeronima i kule Kaštilac.