Okrugli stol “Stambene zajednice”

U četvrtak 17. svibnja naša udruga je organizirala okrugli stol pod nazivom „Stambene zajednice“, koji je održan u kaštelanskoj Gradskoj vijećnici. Okrugli stol se priređuje u sklopu trogodišnjeg programa razvoja širenja socijalnih usluga u zajednici 2017. – 2020. pod nazivom „Dan po dan do socijalne uključenosti“, pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na skupu su prisustvovali gđa. Mirjana Jančijev, viša stručna suradnica  u Odjelu za zaštitu i promicanje prava drugih socijalno osjetljivih skupina Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gradonačelnik grada Kaštela gosp. Denis Ivanović, dogradonačelnik grada Solina gosp. Ivica Rakušić, predstavnice Centra za socijalnu skrb Split – ispostava Kaštela gđe. Tani Balas i Milena Tarabarić, predstavnici Hrvatske mreže beskućnika, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, članovi raznih udruga i lokalni posjetitelji.

Na okruglom stolu gosti predavači gđa. Petra Bratoš iz udruge Ceraneo i gosp. Zvonko Mlinar, dopredsjednik Hrvatske mreže beskućnika izlagali su o potrebi za stambene zajednice beskućnika u Hrvatskoj, te primjerima dobre praske istih u Europi. Istaknuto je kako stambene zajednice djeluju pozitivno na problem rješavanja beskućništva, te da svi beskućnici bez obzira na probleme koji su ih doveli do teške situacije imaju pravo na stanovanje.

U uvodnom pozdravu predsjednika udruge, gosp. Srećka Radana, spomenuta je i obljetnica osnutka udruge sv. Jeronim, koja ove godine slavi 15 godina svog postojanja.

Za glazbeni predah na okruglom stolu bila je zadužena klapa sv. Jeronim, a moderatorica okruglog stola bila je gđa. Ina Dukan.

slike: Portal grada Kaštela