Potpisan sporazum o unaprijeđenju kvalitete života umirovljenika

Grad Kaštela sudjeluje kao partner projekta “Aktivna i kreativna starost” koji je financiran bespovratnim sredstvima ESF u okviru poziva Pridruži se – Aktivni u mirovini.  Nositelj projekta je Udruga „MI „ iz  Splita  dok su ostali partneri udruga Sveti Jeronim i Udruga maslinara Mastrinka iz Kaštela, Udruge Vita plus iz Splita, Gradsko društvo Crvenog križa Solin te gradovi Split  i Solin.  

Gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović u Splitu je potpisao Sporazum o partnerstvu u provedbi projekat čiji je cilj  jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Projektom je planirano čak čak 580 različitih aktivnosti i događanja, poput kulinarskih tečajeva, boravaka u prirodi, čitaonica i tečajeva joge na kojim će sudjelovati 300 umirovljenika čime će se obogatiti njihov život i potaknuti aktivna.

Projekt je ukupne vrijednosti 1.918 089,61 kuna.  Od toga 85 % iz Europskog socijalnog fonda, a 15% državnog proračuna. 

Provedba projekta trajat će do svibnja 2022. godine.

Tekst i slika preuzeti s http://www.kastela.org/novosti/aktualnosti/47656-potpisan-sporazum-o-unaprijedenju-kvalitete-zivota-umirovljenika

Be the first to comment

Leave a Reply