U susret ljetu

Izletima i jednom zanimljivom izložbom korisnici Dnevnog boravka za starije osobe Udruge sv. Jeronim ispratili su proljeće i dočekali ljeto. U drugoj polovici svibnja korisnici su zajedno s partnerima u provođenju projekta, umirovljenicima iz Udruge Lažani iz Kaštel Kambelovca, otišli na cjelodnevni izlet u Međugorje.

Početkom lipnja za iste je sudionike bio organiziran izlet u Benkovac, gdje su posjetili sajam starina i gradić Nin, gdje je najatraktivnija bila Kuća soli.

U danima koji su uslijedili vrijedni su korisnici sudjelovali u kreativnim radionicama koje su kao rezultat dale izložbu pod nazivom „I ti imaš komadić špage“. Izložba radova, u srijedu 14. lipnja, nastala kombiniranjem slikarske tehnike i motanja špage održala se u prostorijama Gradske knjižnice u Kaštel Gomilici.

Sljedeći tjedan planiran je posjet Muzeju grada Splita te Etnografskom muzeju. Osim toga, dogovoren je i uzvratni posjet prijateljima, Dnevnom boravku za starije osobe iz Imotskog.