Večer klasike u crkvi sv. Jeronima

U župnoj crkvi svetog Jeronima u Kaštel Gomilici održan je nastup dua orguljašice Josipe Leko i oboista Darija Golčića. Festival je organizirala Udruga sv. Jeronim pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, grada Kaštela, TZ grada Kaštela, Župe sv. Jeronima i Splitsko-dalmatinske županije. Veliki broj publike se okupio kako bi poslušao zajednički nastup dvoje profesionalnih glazbenika. Osim dua, održani su i njihovi solo nastupi.

Kaštelanska orguljašica Josipa koja je tijekom svoje karijere nizala zapažene nagrade poput drugog mjesta na međunarodnom natjecanju Silbermann Wettbewerb 2017. godine, svoju diplomu stekla je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.
Oboist Dario Golčić dobitnik je višestrukih nagrada na brojnim natjecanjima i redoviti član Simfonijskog orkestra HRT-a. Dario je i vanjski suradnik na fakultete Muzičke akademije u Zagrebu gdje predaje predmete Obou, Metodiku  nastave oboe i  Pedagoška praksu.

Kako su zbog samog položaja orgulja glazbenici nastupili na crkvenom koru, posjetiteljima su radi boljeg ugođaja mogli putem video prijenosa pratiti njihov nastup. U melodijskom zvuku oboe i jednog od najsloženijeg instrumenta orgulja (čiji korijeni sežu daleko u prošlost) tako su uživali Kaštelani te se završila još jedna ljetna glazbena večer.

Tekst i slike preuzeti s http://www.kastela.org/novosti/aktualnosti/56583-klasicna-glazba-s-puhackim-i-tradicijskim-instrumentima-kalamos-kvinteta-predstavljena-publici-u-gomilici