Na otvaranju 4. Glazbenih večeri kod Sv. Jeronima zapjevao Gradski zbor Brodosplit

ČETVRTA GODINA FESTIVALA U SKLOPU KULTURNOG LJETA
Prva večer ovogodišnjeg izdanja Glazbenih večeri kod Sv. Jeronima, održala se sinoć u Kaštel Gomilici ispred stare crkve. Festival su otvori članovi muškog Gradskog zbora Brodosplit, koji su pod ravnanjem maestra Vlade Sunka, publici pružili večer ispunjenu vrsnim višeglasnim pjevanjem.

Festivalski program ove godine ide pod nazivom ”Nova tradicija” i spaja hrvatsku baštinu i moderni glazbeni izričaj.

– Htjeli smo postići programsku raznolikost i pružiti ljudima nešto što im je u glazbenom smislu već blisko, u tom smislu zbor Brodosplita  kod nas ima gotovo kultni status. I dalje želimo ostati vezani za naš koncept koji se temelji na promociji hrvatske kulture, a ove godine lajt motiv festivala nam je veza moderne glazbe i folklora – kazao nam je umjetnički direktor festivala Mislav Režić.

Predsjednik udruge Sveti Jeronim, Srećko Radan, izrazio je zadovoljstvo što su četvrtu godinu za redom uspjeli u realizaciji ovog festivala koji s vremenom budi sve veći interes i obogaćuje kulturnu i turističku ponudu.

Zboristi Brodosplita publici su između ostalog  izveli ”Splitske serenade”  u obradi J. Hatzea, ”Lozje” Vlade Sunka, ”Dalmatino povišću pritrujena” Ljube Stipišića, ”Daleko me biser mora” iz Male Floramye Ive Tijardovića, a za kraj su publiku iznenadili i razdrmali s obradom ”I get around” Beach Boysa. Predsjednik zbora Mladen Velat, posebno je bio zadovoljan izvedbom kantate ”Gospi Sinjskoj” koja je umjetnički zahtjevno djelo njihovog voditelja Vlade Sunka. Velat se također zahvalio publici na podršci i prijemu u Gomilici.

Sljedeća festivalska večer je na rasporedu 16. srpnja, kada će na istoj lokaciji u 21 sat nastupiti Hrvatski gudački kvartet.

Slike i tekst preuzeti s http://www.kastela.org/novosti/kultura/55738-gradski-zbor-brodosplit-zapjevao-na-otvaranju-glazbenih-veceri-kod-sv-jeronima

Be the first to comment

Leave a Reply