„Aktivni u mirovini“ novi je projekt namijenjen starijoj populaciji Kaštela

PREZENTACIJA U SRIJEDU U GOMILICI
Ove srijede, 26. kolovoza s početkom u 10 sati  održat će se  prezentacija programa Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, 2014. – 2020. „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ u prostorijama Dnevnog boravka za starije osobe udruge Sv Jeronim na adresi Krešimirova 27 u Kaštel Gomilici.

Cilj ovog projekta je jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini namijenjenih povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika sa svrhom unaprjeđenja zdravlja, očuvanja funkcionalne sposobnosti, sigurnosti i sudjelovanja umirovljenika u zajednici u kojoj žive doprinoseći kvaliteti njihovog življenja, vraćanja osjećaja veće vrijednosti, doprinose smanjenju usamljenosti, tjelesnoj, psihičkoj i radnoj aktivnosti te sudjelovanju u društvenim, kulturnim i drugim aktivnostima i poslovima zajednice kao i međugeneracijskoj suradnji.

Nositelj projekta je Centar Zlatno doba – Udruge „MI“- Split, a partneri na projektu su udruga Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruge maslinara Kaštela Mastrinka i Vita plus, udruge za palijativnu skrb te gradovi Split, Kaštela i Solin.
Projekt traje dvije godine, odnosno do kraja svibnja 2022. godine
Ukupne je vrijednosti 1.918 089,61 kuna. Od toga 85 % iz Europskog socijalnog fonda, a 15% novca osigurano je iz državnog proračuna.

Udruga Sv. Jeronim poziva umirovljenike s područja grada Kaštela da se uključe u gore navedene aktivnosti koje su za njih potpuno besplatne.

Tekst s http://www.kastela.org/novosti/aktualnosti/48252-aktivni-u-mirovini-novi-je-projekt-namijenjen-starijoj-populaciji-kastela