Glazbene večeri kod sv. Jeronima od 28. srpnja

Šesto izdanje festivala komorne glazbe „Glazbene večeri kod sv. Jeronima“ održat će se, u organizaciji Udruge sv. Jeronim od 28. srpnja do 15. kolovoza u Kaštel Gomilici.

Radi se o festivalu koji, sada već niz godina, donosi građanima Kaštela i njihovim gostima vrhunske izvedbe ponajboljih hrvatskih komornih sastava, što nas svrstava među najvažnije manifestacije klasične glazbe u Dalmaciji.

Ovogodišnji program donosi pet zanimljivih koncerta renomiranih hrvatskih, a po prvi puta i međunarodnih glazbenika – komornog zbora Da Fuoco iz Poljske, te gitarskog dua Montenegrin iz Crne Gore.
Važno je napomenuti da će se na svim koncertima izvesti barem jedno djelo hrvatskog autora, a djelo za dvije gitare Ex Nihilo mladog skladatelja Šimuna Čarlija Botice praizvesti će duo Montenegrin.

Organizatori se ovim putem žele zahvaliti svima koji su prepoznali njihov trud u prethodnih pet godina i bez čije bi pomoći organizacija Festivala bila nemoguća, to su – u prvom redu: Ministarstvo kulture i medija HR, Grad Kaštela, Županija splitsko-dalmatinska, TZ grada Kaštela, TZ splitsko-dalmatinske županije, Župa sv. Jeronima, te svi sponzori i medijski pokrovitelji.

Koncerti će se održati na dvije lokacije – u staroj i župnoj crkvi sv. Jeronima u Kaštel Gomilici i počinju u 20.30 sati, uz slobodan ulaz.

 

Be the first to comment

Leave a Reply