Međunarodni dan starijih osoba

I ove smo godine u prostoru Dnevnog boravka za starije osobe obilježili Međunarodni dan starijih osoba. Već u srijedu 27. rujna započeli smo s informatičkom radionicom te posjetom gradonačelnika Kaštela, gospodina Denisa Ivanovića, koji je nakon zajedničkog druženja korisnike darovao ružama. Program je nastavljen igranjem svima omiljene tombole.

U petak, 29. rujna za starije smo građane organizirali mjerenje tlaka i edukativni razgovor s medicinskom sestrom, a vezano uz zdravlje i kvalitetu življenja.

Nakon poslijepodnevnog domijenka pripremljenog uz pomoć korisnika i volontera u Dnevnom boravku, družili smo se sa članovima Udruge i suradnicima na provođenju Projekta. Dan je nastavljen radionicom-igraonicom „Djeca i starije osobe – kako smo se igrali nekada“, odnosno igrali smo TRLJU.

Obilježavanje smo završili u nedjelju 1. listopada  večerom i plesom za umirovljenike u restoranu „Kastel“ u Kaštel Lukšiću.