Nastup klape Sv. Jeronim u sklopu manifestacije “Zagora Kaštelima”

U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta na brcu u Kaštel Starome na večeri pod nazivom „Zagora Kaštelima“ kao jedan od gostiju večeri sudjelovala je i naša klapa Sv.Jeronim koja je svojim nastupom obogatila ovu folklornu večer. Kao dio klape Sv.Jeronim nastupio je naš gradonačelnik grada Kaštela i jedan od osnivača udruge Sv.Jeronim, gospodin Denis Ivanović.

Ovu manifestaciju organiziralo je kaštelansko kulturno umjetničko društvo Srce Zagore pod pokroviteljstvom Grada Kaštela i Općine Lećevica, Turističke zajednice grada Kaštela i Splitsko – dalmatinske županije. Sve koji su došli na starosejsko brce dočekale su brojne znimljivosti ojkavice, narodnih kola i različite folklorne tradicije. Oja, noja, dođi diko moojaa… odzvanjalo je starosejskim brcem, gdje su se drugu godinu za redom, u organizaciji kaštelanskog kulturnog umjetničkog društva Srce Zagore, okupile brojne udruge i društva koja njeguju tradiciju i kulturnu baštinu svoga kraja.

Uz domaćine iz KUD-a  Srce Zagore, čiji je najmlađi član, mali Mate sve posjetitelje oduševio svojim guslarskim nastupom, elementima tradicijske kulture predstavila su se i kulturno umjetnička društva Sveti Ilija – Kljaci, zajedno sa svojom mješovitom pjevačkom skupinom, Milan Begović iz Vrlike, Filip Dević iz Splita, Labišnica iz Seget Vranjice, Dubrava iz Šibenika, Dicmo iz Dicma, Zora – Pikorevci iz Đakova, kao i KUD Sedam Kaštela te Prijatelji ojkavice Kaštela.

Ako je bilo suditi po brojnosti djece i mladih koje okupljaju sva društva koja su se predstavila ove večeri, kola i ojkavice te narodni običaji  i dalje će se sačuvati od zaborava, a zvuci tamburica i mandolina i dalje ispunjavati srca toplinom.