Projekt Studenca „Korak bliže zajednici”

Uspješno je proveden i zaključen peti krug donacija našeg društveno odgovornog projekta „Korak bliže zajednici“. Donacija je ravnomjerno raspodijeljena među  deset odabranih neprofitnih organizacija koje su se posebno istaknule aktivnostima kojima pridonose pozitivnim promjenama u svojim lokalnim zajednicama.

Donacije su tako dobili: Udruga osoba s intelektualnim poteškoćama Anđeoska srčeka Letovanić, Udruga za autizam Zadar, Udruga sveti Jeronim, Udruga Istra pomaže, Udruga za pomoć osobama s teškoćama u razvoju Borac, Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, Udruga roditelja i djece Dravet sindroma Hrvatska, Društvo sportske rekreacije Hrvatska dvorana Knin, Udruga Projekt sreća i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Radost.

„Iznimno smo zadovoljni što smo i ovoga puta podržali deset novih neprofitnih organizacija i udruga koje svojim projektima pridonose pozitivnim promjenama u svojim lokalnim zajednicama. Kao i u prethodnim krugovima broj prijava je bio velik, a povjerenstvo Studenca je, vodeći se jasnim kriterijima, odabralo najboljih deset. Posebno me veseli činjenica što je naš projekt donacija dosegnuo iznos od pola milijuna kuna doniranih sredstava kroz pet provedenih krugova. Zahvaljujem svim prijavljenima te pozivam sve neprofitne organizacije i udruge da nas prate i u novoj godini kada se projekt nastavlja te proširuje dodatnim aktivnostima“ poručila je Anja Škulje Makjanić, voditeljica projekata korporativnih komunikacija u Studencu.

U našoj središnjici u Omišu posjetili su nas predstavnici Udruge sveti Jeronim te Udruge roditelja i djece Dravet sindroma Hrvatska.

Udruga sv. Jeronim svojim djelovanjem osvještava lokalnu zajednicu o problemima beskućništva i drugih osoba u riziku od siromaštva te je njezin cilj unapređenje skrbi o beskućnicima i socijalno ugroženim skupinama stanovništva s područja grada Kaštela i  Splitsko-dalmatinske županije pružajući niz socijalnih usluga. Tajnica udruge Bernarda Janković istaknula je kako brojni beskućnici borave u prenoćištu, a te potrebe iziskuju dodatnu pomoć. Donacija „Korak bliže zajednici“ će im uvelike pomoći u prikupljanju osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština za osobe u prenoćištu.

Zahvalu za donirana sredstva iskazala je i Irena Bibić, predsjednica Udruge roditelja i djece Dravet sindroma Hrvatska. „Prijavili smo se s programom EpiPrehrane odnosno programom za liječenje epilepsije medicinskim dijetama. Ovim projektom želimo podići svijest zdravstvenih djelatnika, oboljelih i njihovih obitelji, ali i šire javnosti o visokoj učinkovitosti ketogenih dijeta u liječenju tvrdokornih epilepsija. Donacija će korisnicima olakšati nabavu namirnica koje su potrebne za provođenje medicinskih dijeta te će cjelokupni program doprinijeti boljoj kvaliteti života oboljelih.“

Društveno odgovorno poslovanje dio je dugoročne poslovne strategije Studenca, a projekt ‘Korak bliže zajednici’ nastavak je našeg nastojanja da pridonosimo pozitivnim društvenim promjenama. Kroz natječaje s financijskom podrškom u bonovima za korištenje u prodavaonicama Studenca želimo podržati neprofitne organizacije koje svojim radom pridonose unapređenju kvalitete života zajednicama u kojima djeluju.

Od početka projekta pa do danas, iznos doniranih sredstava je dosegnuo brojku od pola milijuna kuna kroz pet ciklusa donacija. S projektom nastavljamo i u novoj 2023. godini u proširenom izdanju s dodatnim aktivnostima kojima doprinosimo našim zajednicama, a sve novosti će biti objavljene na našoj službenoj stranici.

https://www.studenac.hr/novosti/243/studenac-zakljucuje-godinu-s-pola-milijuna-doniranih-sredstava-kroz-projekt-korak-blize-zajednici

Be the first to comment

Leave a Reply