Projekt „Zaželi – grad Kaštela“ dobio nastavak

Dugo očekivani nastavak projekta „Zaželi – grad Kaštela“ dobio je svoj nastavak. Ugovor za projekt „Zaželi 2 – Grad Kaštela“ je potpisan 20.listopada 2022.; ukupan iznos bespovratnih sredstava iznosi 741.600,00 HRK.

Grad Kaštela je sredinom svibnja aplicirao na otvoren Poziv Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III, ovog puta u Partnerstvu s Udrugom sv. Jeronim iz K. Gomilice. Uz Jeronim tu su i obvezni partneri projekta: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Split, te Centar za socijalnu skrb Split, Podružnica Kaštela.

Potpis na Ugovor projekta vrijednog 741.600,00 HRK značio je početak administrativne pripreme: revizija korisnika prošlog projekta, obilazak terena, raspisivanje oglasa za zapošljavanje i odabir kandidatkinja.

Provedben aktivnosti na terenu započele su 1. prosinca. Zaposleno je 15 žena, mahom pripadnice ranjivih skupina (starije od 50 godina), s najviše završenom srednjom školom i prijavljene kao nezaposlene osobe na Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Svaka od zaposlenih žena se brine o najmanje šest korisnika, a ukupno je u projektu 93 korisnika. Korisnicima su organizirani posjeti po dva puta tjedno, u kojima zaposlene žene obavljaju pomoć u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, brigu o osobnoj higijeni korisnika, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova korisnika, pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima, pomoć u ostvarivanju raznih prava (plaćanje računa, dostava pomagala i sl.) i druge poslove vezane uz skrb starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Korisnici će također jednom mjesečno dobivati i paket higijenskih potrepština.

Sva sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%). Projekt traje do 20. lipnja 2023., dok briga za starije i/ili nemoćne traje do 31. svibnja 2023.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Grada Kaštela.

https://www.kastela.org/novosti/aktualnosti/67864-projekt-zazeli-grad-kastela-dobio-nastavak

Be the first to comment

Leave a Reply