Udruga Sv. Jeronim i ove godine organizira humanitarnu akciju „I njima je Uskrs“

Tradicionalna humanitarna akcija udruge Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice pod nazivom „I njima je Uskrs“ održat će se od 27. do 31. ožujka kako bi potrebitima na području grada uljepšali blagdane i omogućili barem osnovne prehrambene namirnice i higijenske potrepštine. Akcija se i ove godine planira provoditi uz pomoć odgojno-obrazovnih ustanova vrtića i škola na području grada, koje su i do sada bile vjeran partner ovog hvale vrijednog projekta.

Cilj akcije je prikupiti osnovne prehrambene namirnice i higijenske potrepštine za korisnike Prihvatilišta za beskućnike u Kaštel Gomilici te druge socijalno ugrožene obitelji s područja grada.

– Ovom akcijom želimo osvijestiti djecu i starije na probleme o beskućništvu kao i sve osoba koje se nalaze u potrebi i riziku od siromaštva te na taj način učiti djecu o potrebi pomaganja. Zato pozivamo djecu, mame, tate, nastavnike, odgajatelje te ljude dobre volje da se odazovu akciji i doniraju beskućnicima ono što im je najpotrebnije i najosnovnije – poručili su iz udruge sv. Jeronim i dodali da unatoč tome što je Grad u proračunu osigurao dio sredstva za pomoć Prihvatilištu, potrebe beskućnika koji tamo borave iziskuju i dodatnu pomoć.

Prikupljat će se namirnice poput toaletnog papira, ubrusa za ruke, sredstva za pranje rublja, sredstava za održavanje čistoće prostorija,sredstva za održavanje osobne higijene ( britvice za brijanje, vlažne maramice pjene za brijanje, šampona) vreća za smeće, nekvarljivih namirnica poput konzervirane hrane i namaza (tjestenine, ulja šećera, kave, konzervirano voće i povrće, konzerviranih narezaka, pašteta, ribljih konzervi, ulja, soka u sirupu, brašna i slično.

Akcija će se provoditi način da se donese jedan ili više prehrambenih proizvoda te ostavi u školi ili vrtiću koje će djelatnici i volonteri preuzeti do 5. travnja te proslijediti potrebitim obiteljima s područja našeg Grada.

https://www.kastela.org/novosti/aktualnosti/70175-udruga-sv-jeronim-i-ove-godine-organizira-humanitarnu-akciju-i-njima-je-uskrs-2

Be the first to comment

Leave a Reply